Dapatkan Tutor

Langkah 1: Mohon – Percuma!
Nyatakan subjek & keperluan akademik anak anda. Bincangkan bayaran, hari dan masa yang sesuai untuk sesi kelas. 

Langkah 2: Pilih Cikgu Anda
Semak latar belakang & pilih cikgu yang akan mengajar anak anda. Kelas percubaan dalam talian untuk lebih kenali tutor anda.

Langkah 3: Cikgu ke Rumah Anda
Sesi pembelajaran pertama bermula! 😉

Untuk pengetahuan, sekiranya anda tidak menyukai seseorang tutor selepas kelas percubaan dengan beliau, kami akan menolak tutor tersebut supaya beliau boleh terus mengajar anak-anak lain.  

Selepas anda klik butang “Hantar” krew kami akan menghubungi anda untuk mengesahkan pemohonan anda.

Anda hanya perlu bersiap sedia untuk kelas pertama anda!

Selepas GoLearn menerima pemohonan anda melalui Langkah 1 yang disenaraikan sebelum ini, krew GoLearn akan mencarikan anda tutor terbaik berdasarkan permintaan anda. Kami akan menghantar profil tutor kepada anda melalui WhatsApp, Telegram atau E-mel.

Anda boleh menyatakan apa-apa persoalanan, meminta untuk bertemu dengan tutor melalui panggilan, meminta kelas percubaan bersama tutor tersebut. Jika anda tidak selesa dengan tutor, GoLearn akan menyediakan tutor gantian kepada anda. Kami akan memastikan kedua-dua pihak bersetuju dengan butiran pelajaran dan bayaran sebelum kelas bermula.

Setelah anda membuat pilihan, anda hanya perlu bersedia untuk sesi pertama anda!

Tutor GoLearn terdiri daripada cikgu sekolah, profesional, sarjana, PhD dan pensyarah.

Kami memandang serius kredibiliti setiap cikgu. Profil cikgu yang mencurigakan & kekurangan maklumat akan disiasat dan disenaraihitamkan.

Jika anda ingin semak identiti & kelayakan cikgu, anda boleh meminta cikgu membawa sijil atau dokumen yang berkaitan pada sesi pertama. (Kami tidak menghantar dokumen dalam talian untuk melindungi privasi tutor kami)

Dapatkan tutor anda sekarang!

Bayaran Yuran Tuisyen

Kadar bayaran untuk prasekolah, sekolah rendah, sekolah menengah, SPM, IGCSE, A-Level, IB, UEC, Ausmat bergantung kepada bajet ibu bapa, bilangan subjek yang diminta, kelayakan & pengalaman tutor, dan bandar yang anda duduk sekarang.

Lihat kadar bayaran GoLearn sini.

Kami akan menghantar invois menyenaraikan bilangan jam pelajaran dan jumlah bayaran. Ibu bapa akan membuat pembayaran tersebut terus kepada GoLearn setiap bulan. Biasanya, yuran akan dikutip sebelum minggu ke-4 setiap bulan.

Pembayaran haruslah dibuat tepat pada masanya untuk memastikan kelancaran setiap kelas yang telah didaftarkan.

Contoh: Puan Atikah dari Shah Alam memilih tutor Aishah dari GoLearn untuk subjek SPM Matematik dengan bayaran RM50 sejam, 1.5jam/sesi, 1 sesi seminggu. Selepas menghadiri empat sesi, Puan Atikah membuat pembayaran sebanyak RM300 (RM50 * 1.5jam/sesi * 4 minggu sebulan) kepada GoLearn.

Perjanjian antara Puan Atikah, GoLearn dan tutor Aishah adalah untuk membayar pada setiap minggu ke-4 bulanan melalui bank transfer.

Dapatkan yuran terkini GoLearn!

Tidak. Anda tidak perlu membuat pembayaran pendahuluan.

Notis: Yuran tuisyen perlu dijelaskan lebih awal supaya kami dapat menyediakan pembayaran kepada tutor tepat pada masanya. Jika terdapat sesi yang dibatalkan, yuran akan dibayar balik kepada anda.

Tidak. Servis kami adalah percuma untuk para ibu bapa dan pelajar. Anda hanya diminta untuk bayar yuran tuisyen SAHAJA. 

Tiada kontrak dan obligasi sehingga anda bersetuju untuk memulakan kelas bersama tutor kami.

Terdapat garis panduan yang perlu diikuti untuk memastikan kelancaran process pelajaran dan pembelajaran.

Process Pembelajaran

Ibu bapa boleh memilih di antara tutor peribadi mengajar di rumah anda atau menghantar anak anda ke tempat belajar.

Tuisyen online akan dijalankan dengan menggunakan platform seperti Zoom, Google Meet atau WebEx

Servis kami termasuk merangka kursus pelajaran yang disesuaikan dengan anak-anak anda. Tutor akan menilai kefasihan dan tahap pemahaman anak terhadap subjek yang terlibat dan sesuaikan kesukaran pelajaran dengan sewajarnya. 

Boleh. Segala penangguhan mestilah dibuat sekurang-kurangnya 24 jam sebelum kelas, kecuali untuk kes-kes kecemasan.

Notis: Kegagalan untuk membuat penangguhan sekurang-kurangnya 24 jam lebih awal akan dikenakan penalti kerana tutor sudah siap sedia untuk kelas. Biasanya, jumlah penalti ialah 50% daripada yuran satu sesi.

Kami tidak menggalakkan cikgu untuk membuat penangguhan yang kerap. Walau bagaimanapun, kami menggalakkan anda untuk memberikan sedikit kelonggaran kerana cikgu juga manusia dan mungkin jatuh sakit atau menghadapi kecemasan dari semasa ke semasa.

Jika cikgu kami kerap membuat penangguhan sehingga menyebabkan kesulitan kepada anda, anda boleh berkomunikasi dengan mereka dan mengingatkan mereka untuk mematuhi jadual kelas seperti biasa. Kadang-kadang, usaha mudah untuk berkomunikasi antara kedua-dua pihak dapat menghindari gangguan kepada kelas atau ketidakselarasan pada saat akhir.

Sila berikan maklum balas kepada kami jika anda ingin GoLearn campur tangan.

Jika anda menghadapi masalah berkaitan dengan cikgu GoLearn, sila berikan maklum balas kepada kami.

Anda boleh meminta pertukaran cikgu selepas menghadiri kelas percubaannya sekiranya tidak bersesuaian dengan anda.

Jika kelas bersama cikgu tersebut sudah bermula, komitmen minimum ialah 1 bulan atau 4 sesi dan perlu menjelaskan bayaran untuk semua sesi yang telah dijalankan.

Dapatkan cadangan pakar sekarang!

Ibu bapa / pelajar perlu memberikan notis 2 minggu kepada GoLearn dan cikgu anda sebelum tarikh penamatan. Ibu bapa / pelajar dikehendaki menjelaskan sebarang bayaran tertunggak sebelum kelas tamat.

Ya, anda boleh berbuat demikian. GoLearn tidak bertanggungjawab terhadap sebarang urusan yang dibuat di luar pengetahuan agensi. Oleh itu, ibu bapa dan pelajar digalakkan untuk memberitahu kami mengenai sebarang tambahan kelas atau perubahan pada jadual dan topik.

Kami menggalakkan anda untuk membuat permohonan melalui GoLearn demi kepentingan anda dan untuk memastikan cikgu bertanggungjawab kepada kami.

Ya. GoLearn akan membayar balik semua yuran terlebih bayar kepada anda berdasarkan jumlah kelas yang dibatalkan.

Bagi pembatalan pada saat akhir, kami akan menjadualkan kelas semula ke tarikh yang lain untuk anda.

Anda boleh menghantar e-mel kepada kami untuk sebarang soalan yang tidak dijawab di laman Soalan Lazim ini.

Kami menghargai bantuan anda dalam memberikan maklum balas kepada kami supaya kami dapat terus memberikan servis yang lebih baik untuk anda dan ibu bapa lain.

Jika anda tidak berpuas hati dengan servis GoLearn, anda boleh menghantar e-mel terus kepada pengurusan GoLearn.

Close Menu